За истината не трябва да се извинявам, заяви пред министърът на

...
За истината не трябва да се извинявам, заяви пред министърът на
Коментари Харесай

Асен Василев към работодателите: За истината не трябва да се извинявам

" За истината не би трябвало да се оправдавам ", заяви пред министърът на финансите Асен Василев за настояването на работодателите да получат опрощение от него поради изявлението му пред НСТС, че част от тях са некомпетентни .

" Истината е, че сега, в случай че погледнем продуктивността на труда, България е към малко на 50% от междинната работливост на труда в Европейски Съюз . Ако погледнем равнището на възнаграждение, нашето възнаграждение е към 26% от междинното в Европейски Съюз . Т.е. продуктивността на труда доста изпреварва заплащането . Има доста аргументи за това. Но истината е, че в случай че в действителност има работодатели, които не могат да обезпечат задоволително добра организация и задоволително добър артикул, тъй че един служащ да отбрани 350 евро на месец, не мисля, че тези работодатели биха останали на пазара ", посочи той.

Асен Василев се съгласи с мнението на работодателите, че страната е неприятен шеф.

" Затова има вицепремиер по дейно ръководство, който работи в посока да се вдигне успеваемостта и да се понижат хората, които непродуктивно работят. Всички министерства и организации ще си създадат нови щатни написания и нови равнища на възнаграждение, тъй че в границите на съществуващия бюджет за личен състав, който имат, да имат по-малко личен състав, който да работи по-ефективно и да е по-добре заплатен ".  

Василев добави още, че в дигането на минималната работна заплата на 710 лв. е заложено от началото на април . Вицепремиерът въпреки всичко акцентира, че параметрите на МЗР могат да бъдат изменени от Народното събрание, тъй като той гласоподава бюджета на страната. 

Финансист номер 1 изясни, че оптималният застрахователен предел се подвига от 3000 на 3400 лв., тъй като, " когато се подвигат междинните заплати, би трябвало да се подвига и оптималният застрахователен приход и това е обикновено ".

" Значително е обезщетен по отношение на междинните стойности на възнаграждение в страната.... Когато има политическо напрежение, оптималният застрахователен приход не се подвига - пред последните две години не е вдиган. Сега по тази причина се споделя ", изясни Асен Василев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР